LoveBabeczkowe - Pasja - Miłość - Słodycz!

28.05.2019
Autor: Paulina Ostrowska, Zdjęcia: Archiwum miejsca

W kolejnym spotkaniu z Dobrym Rzemieślnikiem przedstawiamy Panią Monikę Krupę prowadzącą bloga „LoveBabeczkowe” - cukiernika z pasją, która spełni Wasze słodkie marzenia i … oczywiście zamówienia. Zapraszamy do przeczytania naszej rozmowy, w której opowiedziała nam o smakowych trendach, procesie pieczenia babeczki idealnej i swoim doświadczeniu. Jeśli będziecie potrzebować ciasta / tortu czy babeczki doskonałej, to kontakt do Pani Moniki znajdziecie na dole artykułu. Polecamy! 

 

  

 

„Pasja, miłość słodycz” to możemy przeczytać na Pani funpage’u. Kiedy te składniki się połączyły i zaczęła Pani piec?


Od najmłodszych lat lubiłam eksperymentować w kuchni, podpatrywałam moją mamę jak piecze i gotuje. To właśnie ona zaszczepiła we mnie miłość do tworzenia słodkości. Dokładnie rok temu założyłam fanpage i zaczęłam piec dla znajomych i rodziny.


Jaki tort był dla Pani największym wyzwaniem?


Tak naprawdę każdy tort jest wyzwaniem! Każdy tworzony jest według indywidualnych ustaleń i potrzeb, zawsze czuję odrobinę niepewności, czy się spodoba i będzie smakował.

 

  


Poza tortami, można zamówić u Pani również babeczki. Ile sztuk było Pani rekordem?


Tak, od babeczek tak naprawdę się zaczęło. Największe zamówienie to 150 sztuk i wbrew pozorom nie było to zamówienie weselne, a poczęstunek dla współpracowników. Taki miły, słodki akcent na pożegnanie.


Wyobraźmy sobie taką sytuację… Syn ma jutro urodziny a tort, który dla niego zamówiłam został strącony przez kota w domu. Zwracam się do Pani z prośbą o pomoc. Czy możliwe są zamówienia z dnia na dzień, ratowała już Pani takie awarie?


Jeśli tort strącony przez kota został zrobiony w mojej pracowni, to oczywiście dam radę. A tak na poważnie, to na stworzenie takiego tortu potrzeba czasu. Jest to proces złożony, który ciężko przyspieszyć. Planuję wprowadzić do swojej oferty tak zwany „Tort Awaryjny”, który będzie można zakupić właśnie w takiej sytuacji. Smak i wielkość tortu będzie ustalona na podstawie najczęściej zamawianych tortów , ale zawsze będzie można go w szybki sposób spersonalizować i żaden kot nie będzie nam straszny.

 

    

 

 

Owocowe czy czekoladowe? Jakie smaki tortów/babeczek są najbardziej popularne wśród zamawiających?


Zdecydowanie połączenia słodko – kwaśne, orzeźwiające i lekkie. Najczęściej wybierane połączenie do tortów dziecięcych to Malina – Oreo, natomiast dorośli bardzo często wybierają połączenie Czekolada z whisky – wiśnia.


Bardzo wiele osób cierpi na różne alergie pokarmowe albo nietolerancję laktozy. Czy jest możliwość zamówienia u Pani wypieków na przykład bezglutenowych?


Jak najbardziej, jest możliwość zamówienia tortu z wykluczeniem składników takich jak laktoza, orzechy czy nawet cukier. Jeśli zaś chodzi o produkty stricte bezglutenowe, to niestety takich nie tworzę, ponieważ nie mam do tego zaplecza, które musi być w bardzo rygorystyczny sposób przygotowane pod takie wypieki.


Jaki ma Pani pomysł na rozwój swojej firmy?


Przede wszystkim chciałabym postawić na rozwój własnych umiejętności, szkolenia i kursy u najlepszych cukierników i dekoratorów w Polce. Tak, abym mogła zaskakiwać swoich klientów nowymi technikami i dekoracjami na tortach.

 

tel. 509 328 780
www.facebook.com/lovebabeczkowe

 

LoveBabeczkowe  - Pasja - Miłość - Słodycz!

LoveBabeczkowe - Pasja - Miłość - Słodycz!