Felietony
Najnowsze
Photo Factory zatrzymanie wyjątkowych momentów
Czytaj więcej
Dobre Buty - Najlepsze buty dziecięce na różne oka...
Czytaj więcej
Berlińskie zakamarki sztuki ulicy
Czytaj więcej
Kawiarnia im. Kota Gacka
Czytaj więcej
Przychodnia Szczecińska: Dynamiczny rozwój i nowe...
Czytaj więcej
Hype Szczecin
Czytaj więcej
MotoMikołaje – magia świąt na dwóch kółkach
Czytaj więcej
Ubrania od „Dialog”
Czytaj więcej
Restauracja Aramia Podzamcze w 2018 roku!
Czytaj więcej
Polub nasz fanpage
Rüyam – kebab marzenie w sercu Prenzlauer Bergu
Rüyam – kebab marzenie w sercu Prenzlauer Bergu. Jak pisaliśmy w jednym z wcześniejszych artykułów, historia dania znanego wszystkim pod nazwą „Kebab”, sięga czasów starożytnych. Jego współczesną wersję stworzył prawdopodobnie Kadir Nurman [1933-2013], turecki kucharz, gastarbeiter, który w latach 60. wyemigrował do Niemiec, a ostatecznie trafił do Berlina Zachodniego. W 1972 r...
Yume – japoński brunch w dzielnicy Friedrichshain
Yume – japoński brunch w dzielnicy Friedrichshain. Tuż przed godziną dwunastą przy Gabriel-Max-Straße 2 w dzielnicy Friedrichshain, w samym sercu jej części z malowniczym ulic...
Najnowsze trendy w ekspresach do kawy do gastronomii
Najnowsze trendy w ekspresach do kawy do gastronomii. Branża gastronomiczna stale ewoluuje, a kawa pozostaje jednym z najważniejszych elementów jej oferty. Dlatego właściciele...
Startują rezerwacje na wiosenny Restaurant Week z rabatem Visa
#FoodSoundsGood! Startują rezerwacje na wiosenny Restaurant Week z rabatem Visa Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach – Visa Restaurant Week (Festiwal popisowych menu w najl...
Currywurst – berliński wynalazek kulinarny
Currywurst to podawana na gorąco grillowana lub pieczona kiełbasa wieprzowa, posypana przyprawą curry i polana specjalnym sosem, którego bazą jest koncentrat pomidorowy. Danie...
Za tymi drzwiami uczy się przyszłość szczecińskiej gastronomii
Serdecznie przedstawiamy Państwu projekt „Praktyka drogą do zatrudnienia” realizowany w partnerstwie Top Projekt Akademia a Studiem Kulinarnym Bataty Magdalena Światły. Dzięki...
Śniadanie Miejskie z Emilia Smoleń (Misja Fit)
W ramach naszego cyklu Śniadanie Miejskie, nasza fit ekspertka Emilia Smoleń przygotowała dla Was coś przepysznego! Oto jej autorski przepis na gofry bez grama cukru! To ideal...
Przegląd szczecińskich wege restauracji
Wegańska czy wegetariańska kuchnia to już żadna nowość. Decyzja o odżywianiu się z wykluczeniem lub ograniczeniem mięsa w codziennej diecie została już podjęta przez wielu. No...
Mariano Italiano czyli włoska kuchnia wpleciona w przyjazny klimat starego miasta!
Mariano Italiano czyli włoska kuchnia wpleciona w przyjazny klimat starego miasta! Złożyliśmy wizytę w tej restauracji aby przybliżyć Wam obecną tu ofertę i zapoznać Was z twó...
8 pysznych propozycji na Walentynki!
Najnowsze wydanie Hot Magazine właśnie trafiło do Waszych rąk. Luty jest wyjątkowym miesiącem, nie tylko ze względu na swoją długość. Wiele osób z niecierpliwością oczekuje wa...
Hot poleca 7 dobrych miejsc na organizację uroczystości!
Tematem naszego grudniowego felietonu są szczecińskie restaurację, w których można zorganizować mniejszą czy większą uroczystość. Punktem wyjścia był nasz facebookowy fanpage,...
5 szczecińskich burgerowni idealnych na początek 2020!
Wszyscy kochamy burgery, prawda? Ich popularność nie wzięła się znikąd! Nasze miasto jest pełne restauracji, gdzie możemy spróbować naprawdę dobrych burgerów. Pukaliśmy drzwia...
Hot poleca 8 dobrych miejsc na organizację uroczystości!
Tematem naszego grudniowego felietonu są szczecińskie restauracje, w których można zorganizować mniejszą czy większą uroczystość. Punktem wyjścia był nasz facebookowy fanpage,...
Nowy Rok - Nowa Ja! z Naturhouse
Po obfitych Świętach i hucznym Sylwestrze, zwykle waga nie jest dla nas łaskawa. Jak temu zaradzić? Wraz z Nowym Rokiem jesteśmy pełni zapału i motywacji, żeby zmienić swoje ż...
Nowy Rok - Nowa Ja! z Naturhouse
Po obfitych Świętach i hucznym Sylwestrze, zwykle waga nie jest dla nas łaskawa. Jak temu zaradzić? Wraz z Nowym Rokiem jesteśmy pełni zapału i motywacji, żeby zmienić swoje ż...
Aramia Podzamcze - Hot recenzja
Razem z całą załogą Hot Magazine, bardzo często wybieramy się na kulinarne wycieczki po szczecińskich restauracjach i wszelkich lokalach gastronomicznych, które to później rel...
Ponad 10 Hot propozycji na Walentynki
Kilkanaście dni od momentu, kiedy nasz lutowy Hot trafi w Wasze ręce wydarzą się w Walentynki! Przedstawiamy wam ponad 10 HOT propozycji na spędzenie czasu w ten uroczy wieczó...
Koniecznie spróbuj śniadania
W Nowym Roku trzeba koniecznie coś postanowić! Do tego trzeba być w tych postanowieniach konsekwentnym, z drugiej strony bywają one czasami szalone i nieco niepotrzebne. Ale j...
Zimowe potrawy z 4 stron świata
Zastanawialiście się kiedyś, jakby to było zaadoptować kilka potraw z innych krajów i na stałe wprowadzić je do naszego jadłospisu? Jakby sprawdziły się w roli zimowych dań w...
Śniadanie Miejskie z profesorem PUM Jerzym Sieńko
W pewne sierpniowe, sobotnie przedpołudnie gościłam na śniadaniu u Jerzego Sieńko, profesora PUM w Szczecinie. Śniadanie bardzo ciekawe, opatrzone wieloma opowieściami o podró...
Perseusz Ristorante i tajna receptura
Mówi się, że co kraj to obyczaj. Na potrzeby tego artykułu zmienię te powiedzenie w wersję bardziej kulinarną i powiem „Co restauracja to inne ciasto do pizzy”. Właściwie każd...