Perseusz – wyjątkowe smaki pizzy
Perseusz to pizzeria, która wyróżnia się na kulinarnej mapie Szczecina swoim nietuzinkowym podejściem do pizzy. Nazwa nawiązująca do greckiego herosa odzwierciedla ich filozofię – czerpią inspiracje nie tylko z kuchni włoskiej, ale z całego regionu Morza Śródziemnego i dalej. To miejsce, gdzie klasyka łączy się z odważnymi smakami typu fusion, a menu wciąż ewoluuje dzięki podróżom i eksperymentom. Jakie są ich kulinarne hity tej jesieni? Co sprawia, że Perseusz to wyjątkowy wybór dla rodzin i smakoszy? Przeczytajcie nasz wywiad, aby dowiedzieć się więcej!
hot°: To nie pierwszy nasz wywiad, ale tego pytania jeszcze nie było: Nazwa Perseusz jest dość nietypowa dla pizzerii – co było inspiracją przy jej wyborze?
Perseusz: Perseusz to przede wszystkim symbol. Wyróżniamy się jako pizzeria, która nie zamyka się w tradycyjnym włoskim stylu robienia pizzy. Ta nazwa, nawiązująca do Grecji, przypomina, że czerpiemy inspirację z całego regionu Morza Śródziemnego, a ostatnio wychodzimy jeszcze dalej.
hot°: Jakie na ten moment są Wasze trzy topowe pizze, które cieszą się szczególną popularnością na jesień?
Niezmiennie prym wiedzie pizza Parma – to nasza najbardziej "włoska" propozycja. Oprócz niej świetnie sprzedaje się Pancetta, przygotowywana na białym sosie z boczkiem, kurczakiem i pieczarkami – jej popularność rośnie zawsze, gdy robi się chłodniej.
Hitem tej jesieni jest również nasza nowość z gruszką, którą nazywamy "SuPera" – jest naprawdę super!
hot°: Macie w menu bardzo odważne połączenia smaków. W jaki sposób tworzycie Wasze pizze typu fusion?
Perseusz to miejsce spotkań podróżników. Działamy trochę jak port, do którego przypływają towary i idee z całego świata. Sami również dużo podróżujemy, szukając inspiracji. Nie wszystko, co odkryjemy, trafia w gusta naszych gości, ale wiele nieoczywistych połączeń zostaje w menu na stałe.
Przykładem są takie propozycje jak seul kimchi, inspirowana kuchnią koreańską, czy tokyo umami z owocami morza.
hot°: Czy planujecie rozwijać ofertę pizzy fusion o nowe, nieoczywiste połączenia smaków?
Na razie najpopularniejsze pizze fusion trafiły do stałego menu. Po kolejnej podróży kulinarnej na pewno wrócimy z nowymi pomysłami.
hot°: Poza pizzą, jakie inne dania można znaleźć w Waszym menu? Czy jest coś, co szczególnie polecacie?
Perseusz: Oprócz klasycznych dań kuchni śródziemnomorskiej mamy autorskie kompozycje inspirowane krajami południa. Szczególnie polecamy Pasta Nord i Sznycel Habsburski – to nasze prawdziwe "klejnoty w koronie".
hot°: Czy macie dania, które szczególnie polecilibyście rodzinom z dziećmi?
Dla dzieci przygotowaliśmy całe specjalne menu. Na szczególną uwagę zasługują stripsy z kurczaka – przygotowujemy je od podstaw. Są rewelacyjnie chrupiące i pieczone na gorącym powietrzu, co sprawia, że są dużo zdrowsze od fastfoodowych odpowiedników.
hot°: Jak wygląda teraz kwestia zamawiania pizzy na dowóz? Jak to wygląda w szczegółach i jak duży jest obszar dostawy?
Nasze dwie placówki – Perseusz Ristorante na północy i Perseusz Express na południu – obejmują strefą dostawy większość lewobrzeżnego Szczecina oraz pobliskie miejscowości.
Dysponujemy flotą do zadań specjalnych: mamy auta, skutery elektryczne, motocykle, a nawet auto terenowe. Co ważne – nie dowozimy na rowerach, ponieważ zależy nam na jakości dań, które dostarczamy.
hot°: Jakie rozgrzewające napoje znajdziemy w Waszej jesiennej ofercie?
Oprócz szerokiego wyboru herbat mamy teraz w ofercie grzane wino – również w wersji bezalkoholowej.
hot°: Na koniec pytanie na koniec roku: Jakie są Wasze plany na przyszłość? Czy możemy spodziewać się nowych pozycji w menu lub kolejnych lokali Perseusz?
Nowe pomysły testujemy niemal codziennie! Możemy już zdradzić, że jeszcze przed świętami ruszamy z produkcją pierogów: klasycznych z kapustą i grzybami, uszek, a także pielmieni.
Dzięki temu będą mogły znaleźć się na wigilijnych stołach. Tradycyjnie Perseusz zamknięty jest tylko raz w roku – właśnie w Wigilię.
Perseusz Ristorante
ul. Rostocka 110A
tel. 690 517 721
www.facebook.com/perseuszristorante
Perseusz Express
ul.Bieszczadzka 57, wejście od Okulickiego
tel.721 968 749
https://www.facebook.com/Perseusz.Express
https://www.perseusz-express.pl
Nocna Gastro Pizza
tel. 512 539 393
https://www.facebook.com/GastroPizzaSzczecin
Komentarze
Brak komentarzy.