Smaki Meksyku u Chupacabry
Chupacabra to nowy punkt gastronomiczny położony w szczecińskim Port Barze. Miejsce otwarte jest przez cały sezon, 7 dni w tygodniu. Na gości czeka tu smaczne jedzenie kuchni meksykańskiej, bar i meksykańska strefa na plaży. To świetne miejsce na letni wypoczynek! W dzisiejszym wywiadzie dowiecie się więcej na temat serwowanych dań oraz o ciekawych pomysłach na sezon letni.
Skąd pomysł na kuchnię meksykańską?
Pomysł na biznes właściwie nie wyszedł od kuchni meksykańskiej, a od samych tacos. Szukaliśmy formy sprzyjającej dzieleniu się i pasującej do klimatu Port Baru. W końcu dobre jedzenie, dobra muzyka, dobre życie!
Co znajdziemy w Waszej ofercie?
W menu posiadamy tacosy, burrito i enchilady. Dla fanów mięsa pozycją obowiązkową jest szarpana wieprzowina z salsą mango. Wśród naszych gości największą popularnością cieszy się opcja wegetariańska z batatem, kukurydzą i salsą z habanero. Dla wegan przewidzieliśmy wariację na temat fajitas - kalafior pieczony z orzechami włoskimi.
Naszym nowym smakiem jest indyk w czekoladowym mole z miętowym colesławem. Od niedawna oferujemy również chrupiące churrosy z słodko-ostrym dżemem lub czekoladą oraz domowe brownie z fasoli i bananów.
Jedna rzecz, która najlepiej wychodzi przy połączeniu Chupacabry i Port Baru?
MEKSYKAŃSKI BAR. W weekend nasi przyjaciele z baru otwierają PORTal do Meksyku i nie ma odwrotu. Mezcal leje się gęsto.
Co planujecie na nadchodzący letni sezon?
Będziemy testować nowe smaki i wprowadzać opcje sezonowe. W tym roku na terenie Port Baru pojawiło się kilka nowych gastronomii. Planujemy stworzyć razem coś pysznego.
A może znajdziemy jeszcze jakieś promocje?
Już niedługo wróci do nas Taco Tuesday. Tak jak w zeszłym roku, wtorek jest dniem kiedy zachęcamy do poznania naszej kuchni oferując zniżki. Czytelników zapraszamy do naszego pomarańczowego kontenera, z hasłem „HOT TACOS” dostaniecie 10% rabatu na dowolne taco do końca czerwca.
Kilka słów dla naszych czytelników na koniec?
W zeszłym roku byliśmy nowi. W tym roku, bogatsi o doświadczenia ubiegłego sezonu, stawiamy na rozwój naszego lokalu. Swojej pracy poświęcamy czas, energię i mnóstwo serca. Przygotowaliśmy dla Was kilka nowości, które już cieszą się dużym powodzeniem. Jesteśmy szczęśliwi, że razem możemy tworzyć Port Bar. Atmosfera tego miejsca jest naprawdę wyjątkowa – przekonacie się sami!
Dane do kontaktu:
Adres: Tadeusza Wendy 1
Tel.: +48 691 504 287
Facebook: chupacabra.tacos
Instagram: @chupacabra_tacos