Abecadło Fajki Wodnej według Dragon Shisha

14.01.2020 0 komentarzy
Autor: Piotr Żelachowski, Zdjęcia: Aksen Photo

W naszym drugim spotkaniu z Dragon Shisha wspólnie opisujemy dla Was, sam proces palenia fajki wodnej, skupiając się na różnych istotnych szczegółach. Oczywiście palenie shishy nie jest zbyt skomplikowane, ale dopracowanie szczegółów i jakość tytoniu ma ogromny wpływ na późniejszy smak i przyjemność palenia. Przekonajcie się o tym sami już w styczniu oczywiście w Dragon Shisha!

 

Po co właściwie pali się shishę? Dla zabawy, relaksu, pogłębienia relacji towarzyskich? Jaka jest ogólna idea tej przyjemności, jeśli można to tak ująć …

Shisha stała się bardzo popularna, dzięki swojemu sensualnemu, gęstemu i przyjemnemu dymu, w którym można poczuć woń owoców, czekolady, kokosu i wielu innych smaków.

 

To powoduje, że mamy chęć spróbowania shishy i poczuć przyjemne odprężenie, a najlepiej przy spotkaniu i rozmowie w gronie przyjaciół.

 

 

 

 

Jakie są najbardziej popularne rodzaje tytoniu dostępne u was w lokalu?

Precyzyjnie nie jesteśmy w stanie tego określić, ponieważ każdy z naszych gości ma inny gust. Jedni preferują owocowe i słodkie smaki, drudzy ciężkie herbaciane zapachy, a inni cytrusowo – miętowe.

Staramy się najpierw zapytać podczas skłaniania zamówienia, jakie są ulubione połączenia smaków, aby dobrać najlepiej smakujący miks.

 

Dysponujemy również najróżniejszymi odmianami tytoniów z całego świata, różniącymi się mocą oraz intensywnością smaku.

 

Czy shishę, którą zamawia się u Was, dostajemy do stolika od razu zapaloną czy trzeba to samemu robić?

Nasza obsługa po przyjęciu zamówieniu przyrządza odpowiednio dobrany miks tytoni w cybuchu (element fajki wodnej, w którym jest tytoń) z rozpalonym już węglem i podaje do stolika kompletną i gotową do palenia fajkę wodną.

 

Kilka pytań technicznych: Ile trwa przeciętne palenie jednej porcja tytoniu? Czy w trakcie palenia trzeba podtrzymywać ogień? Czy palenie z jednej fajki jest higieniczne?

Jedna sesja palenia trwa od około 40 min do 1h, w zależności od ilości osób palących jedna fajkę wodną. Stosujemy najlepszy dostępny na rynku węgiel kokosowy, który bardzo długo oddaje ciepło, dzięki temu dym z shishy jest gęsty i długotrwały.

 

Nasza obsługa co jakiś czas podchodzi do każdego z gości i sprawdza stan cybucha i wymienia węgle na świeżo rozpalone w celu utrzymania najlepszej jakości smaku shishy. Do każdej fajki wodnej podawanej do stolika dołączamy jednorazowe i kolorowe ustniki, tak aby zachować względy higieny.

 

 

 

Jakie napoje czy jedzenie pasuje do palenia shishy? Czy to ma w ogóle znaczenie?

Tradycyjnie do shishy pasuje herbata bądź kawa, które oferujemy również w różnych odmianach. Do shishy dołączamy również przekąski w postaci orzeszków lub paluszków. Jednakże nie ma reguły określającej co powinno się pić czy też jeść podczas sesji z shishą.

 

Planujemy w niedalekiej przyszłości dodać do menu bardziej wyszukane potrawy i przystawki, aby nasi goście mogli również u nas zjeść przed lub po sesji z fajką wodną.

 

 

 

---------------------------------------------------------------

Wielka Odrzańska 31, 70-202 Szczecin
mail: [email protected]
telefon: 515 919 238

www.facebook.com/dragonshisha
www.instagram.com/dragon_shisha
www.dragonshisha.pl

 

 

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.