Fura Pierogów, czyli nowe podejście do klasyki

21.04.2022
Autor: Julian Masewicz, Zdjęcia: Archiwum Firmy

Dziś w ramach naszego cyklu gastro, mamy dla Was krótki wywiad z właścicielem food truck'a Fura Pierogów, czyli mobilnej jadłodajni oferującej (jak sama nazwa wskazuje) pierogi w różnych ciekawych wariantach smakowych. Jak sami twierdzą "staramy się wyróżniać bardziej intensywnym smakiem wśród tego co zjemy w innych miejscach".

 

Czy warto ich sprawdzić? My twierdzimy, że tak! Food trucki zawsze potrafią zaskoczyć czymś fajnym i nietypowym. Więcej szczegółów przedstawiamy w artykule - zapraszamy.

 

 

Fura Pierogów – fajny i nietypowy pomysł na nazwę dla food trucka, kto był pomysłodawcą i jak zaczęła się Wasza gastronomiczna przygoda?

 

Nazwa „ Fura Pierogów” jest zapewne wynikiem naszego zamiłowania do żartów związanych z grą słów. Szukanie nazwy przyszło naprawdę bardzo szybko, jeden trafny strzał do głowy i już tak zostało. „Fura pierogów” opisuje nas bardzo trafnie ponieważ w naszym aucie serwowana będzie masa pysznych pierogów, przez co nazwa idealnie wpasowuje się swoją dwuznacznością w ten food truck’owy koncept.

 

Pomysł na kuchnie w samochodzie zrodził się już ponad rok temu, gdy jeszcze na tamtą chwilę zajmowaliśmy się kuchnią azjatycką. Przemyśleń, pomysłów było naprawdę sporo, każdy wydawał się strzałem w dziesiątke, jednak przyszła pora aby z tych wielu projektów wybrać ten jeden - tak zaczęliśmy budować pierogowóz.

 

Nieodłącznym aspektem food trucka jest jego ciągła mobilność. W jakich miejscach w Szczecinie można Was spotkać?

 

Aktualny rok, jest dla nas debiutem, startujemy już w najbliższych dniach. Na pewno będziemy food truckiem, który szuka klienta i pozwoli posmakować naszych specjałów na terenie całego Szczecina ponieważ mamy zamiar okresowo zmieniać lokalizacje. Wszystkie aktualizacje lokalizacji bedą na naszych social mediach.

 

Przejdźmy do oferty. Co dobrego u Was zjemy?

 

Dobre zjecie u nas wszystko! Staramy się wyróżniać bardziej intensywnym smakiem wśród tego co zjemy w innych miejscach. Stałymi pozycjami w menu są polskie pierogi, jednak co jakiś czas bedą dodawane nowe smaki z kuchni staropolskiej jak i pierogi z całego świata np. chinkali, pielmieni czy orientalne gyozy.

 

Do pysznych pierogów mamy w ofercie również kompot z owoców leśnych, barszczyk czerwony jak i wodę prosto z syfonu. Na słodko znajdziecie deser pod nazwą „manna cotta” czyli kasza manna z wanilią i sosem malinowym.

 

 

 

Pożegnaliśmy się z pandemią. W szczecinie pojawia się coraz więcej planów na letnie wydarzenia – w tym zlot food trucków. Będziecie?

 

Na tą chwilę wszelkie zloty food trucków, są poza naszym kręgiem zainteresowań, m.in. dlatego, że są to zabójczo drogie koszty wejścia. Jednak prowadzimy masę rozmów i będziemy się starać rozkładać w bardzo atrakcyjnych miejscach.

 

Jesteśmy jeszcze ciekawi Waszych planów na przyszłość i możemy kończyć wywiad.

 

Najbliższa przyszłość to start pierwszego trucka, analiza rynku, zebranie doświadczenia i wjazd na miasto kolejnego food trucka z pod bandery Fury pierogów. Drugi jest już w realizacji więc tylko czekać z niecierpliwością aż poszerzymy flotę w Szczecinie z pysznymi pierożkami!

 

Kilka słów na koniec?

 

Na koniec, pozostaje mi tylko serdecznie zaprosić wszystkich mieszkańców na kosztowanie naszych wyrobów i głęboko wierzyć że jakość i ciężka praca zostanie przez Was doceniona. Sprawdzajcie nasze sociale aby być na bieżąco z nowościami i lokalizacjami!

 

 

Dane do kontaktu:

[email protected]

tel. 604 672 443

 

Facebook: Fura Pierogów Food Truck

Instagram: fura_pierogow_foodtruck

 

fura pierogów

fura pierogów