Krewetki z Shrimp House!
Bar „Shrimphouse” czerpie inspiracje z fascynacji morzem i dlatego to krewetki stanowią bazę we wszystkich serwowanych przez nich potrawach. Szczeciński lokal tej sieci, został otwarty w połowie grudnia i szybko podbił serca i podniebienia szczecinian, o czym świadczy chociażby ruch w restauracji, który można zaobserwować o dowolnej porze. Wiemy o tym, bo sami często ich odwiedzamy! Tym przyjemniej, będzie nam przeprowadzić wywiad z właścicielami tej nowo otwartej restauracji.
Hot°: Jesteście pierwszym barem w Szczecinie serwującą przede wszystkim potrawy w których skład wchodzą krewetki. Opowiedzcie skąd pomysł na właśnie taki profil lokalu?
Chcieliśmy do Szczecina wprowadzić coś zupełnie nowego, naszym celem było stworzenie lokalu gastronomicznego, który będzie się wyróżniał na tle innych. Będąc we Wrocławiu, znajomi zaprowadzili nas do baru krewetkowego Shrimphouse, wówczas stwierdziliśmy, że super by było przenieść ten pomysł do naszego miasta.
hot°: Z tego co wiem, Shrimp House to nie tylko bar w Szczecinie, tylko część większej całości. Opowiecie coś o tym? hot°: Z tego co wiem, Shrimp House to nie tylko bar w Szczecinie, tylko część większej całości. Opowiecie coś o tym?
Tak, Shrimphouse ma już kilka lokali na terenie Polski, swoje korzenie posiada we Wrocławiu to właśnie tam powstał pierwszy bar krewetkowy w Polsce. Długo nie trzeba było czekać na jego rozwój, ponieważ bardzo szybko powstały kolejne oddziały w takich miastach jak Katowice, Poznań, Warszawa i Szczecin. W tym miesiącu pojawił się drugi już lokal Shriphouse we Wrocławiu, a już niebawem będzie otwarcie baru w Krakowie.
hot°: Jak Szczecinianie zapatrują się na potrawy z krewetek?
Super! Lokal cieszy się dużym powodzeniem, odwiedza nas spora liczba gości, wiele z nich wraca kilkukrotnie, ludzie przychodzą pojedynczo albo całymi rodzinami, nasi goście to zarówno studenci, jak i osoby starsze, rodzice zabierają ze sobą swoje dzieci, które również chwalą serwowane przez nas dania. Nasz bar krewetkowy jest właściwie dla wszystkich.
hot°: Może polecicie jakieś 3 dania jakie koniecznie trzeba u was spróbować?
Hmm, wszystko jest pyszne. Są osoby, które zdecydowanie wybiorą ostre danie, inni natomiast coś łagodnego i lekkiego. Każda osoba ma inne kubki smakowe, więc ciężko wybrać 3 najlepsze dania. Ale z naszych obserwacji wynika, że ludzie uwielbiają Tempura Shrimp i Buffalo Shrimp. Pozostałe dania utrzymują się na podobnym poziomie.
hot°: Na waszej stronie widzieliśmy że oferujecie również katering, Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat?
Oczywiście,oferujemy usługę kateringu. Możemy zaopatrzyć w nasze dania np. jakiś bankiet, imprezę firmową, lub każde inne wydarzenie, gdzie goście będą chcieli skosztować naszych krewetek. Wszystko ustalamy indywidualnie i staramy się dostosować do potrzeb naszego klienta.
hot°: W jakie dni i w jakich godzinach jesteście otwarci?
Lokal jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 12 - 22 oraz w soboty i niedziele 13 - 22.
hot°: Posiadacie w swojej ofercie napoje z procentami ;) ?
Wiele ludzi nas o to pyta. Niestety na tą chwilę nie posiadamy koncesji na sprzedaż alkoholu, ale jesteśmy w trakcie załatwiania dokumentów w urzędzie i wszystko wskazuje na to, że już niebawem uzyskamy pozwolenie i będziemy mogli wprowadzić piwko i winko do naszego menu.
hot°: Czy można u was zamówić jedzenie na wynos?
Tak, na wynos można zamówić jedzenie w każdej chwili, a już niebawem planujemy uruchomić dostawy. Czasami są chłodne, deszczowe dni, gdzie ludzie wolą siedzieć w domu lub nie chcą się ruszać z pracy by zjeść coś dobrego. My wyjdziemy naprzeciw temu wszystkiemu i mamy nadzieję, że już od przyszłego miesiąca będziemy wstanie dostarczać nasze pyszne krewetki pod same drzwi tak, żeby ludzie nie musieli rezygnować z naszego pysznego jedzonka - tylko dlatego że nie mogą się ruszyć z domu, czy z pracy.
Shrimp House
Jagiellońska 10
tel. 576 678 640
www.facebook.com/pg/shrimphouseszczecin