Kult Kebab zaprasza!
Kult Kebab nowo otwarty szczeciński lokal serwujący oczywiście te kultowe w naszym mieście danie. Reklamują się swoim niepowtarzalnym smakiem: warzywami połączonymi z wysokiej jakości mięsem i nietypową berlińską bułką, starannie dobranym sosem własnej produkcji i dopracowanymi detalami typu: grillowane warzywa, świeże zioła, odrobina twarogu i kilka kropel soku z cytryny. Odwiedziliśmy ich pod koniec listopada i zadaliśmy im kilka podchwytliwych, kulinarnych pytań. Zapraszamy do przeczytania naszego wywiadu, i oczywiście do wizyty w lokalu. Byliśmy, jedliśmy i z czystym sercem polecamy!
hot°: Otworzyliście się na początku listopada, jak oceniacie minione tygodnie?
Jesteśmy mile zaskoczeni reakcjami ludzi którzy nas odwiedzają. Część z nich miało już okazję spróbować takiego rodzaju kebaba, czy to w Berlinie czy w Gdańsku.
hot°: Reklamujecie się jako miejsce, które korzysta z przepisów legendarnego berlińskiego lokalu „Mustafa Gemuse Kebap”. Jak doszło do tej współpracy?
Założyciel marki Kult Kebab często jadał w tym legendarnym miejscu i postanowił sprowadzić ten wyjątkowy produkt do Polski.
hot°: Szczecinianie kochają kebaby, wkraczamy więc na święte tereny kulinarne ;). Zatem, jak według was powinien być skomponowany dobry kebab? Co powinno w nim być, a czego nie być?
Na pewno każdy ma swoją definicję dobrego kebaba i dla każdego będzie ona inna. Dla nas dobry kebab powinien zawierać świeże warzywa i dobre jakościowo produkty. Taki właśnie jest Kult.
Chcemy pokazać, że kebab może być lekkim, smacznym daniem, które potrafi zachwycić nie jedno podniebienie.
Czego nie powinno być w kebabie? To na pewno kwestia indywidualna, my nie jesteśmy fanami „śmieciowego jedzenia" czyli słabej jakości mięsa i jednego rodzaju kapusty, ociekającej sztucznym sosem.
hot°: Co znajdziemy w waszej ofercie? Co warto u Was zamówić? Czy szykujecie jakieś nowości?
W ofercie mamy zarówno kebaba w oryginalnej berlińskiej bułce, jak i rollo, boxa oraz danie na talerzu. Każde z tych dań jest dostępne w wersjach z mięskiem drobiowym, falafelem lub vege.
Do każdego dania dodajemy grillowane warzywa: cukinię, zieloną, czerwoną i żółtą paprykę, marchewkę i ziemniaczka. Do tego kompozycja świeżych sałat, ogórek, pomidor, cebulka.
A także świeże sosy przygotowywane przez nas. Smaku dopełnia delikatny twarożek z ziołami, którym posypujemy każde serwowane przez nas potrawy. Całość układa się w niepowtarzalny smak.Nowością jest już sam w sobie tego rodzaju kebab, czyli Gemuse Kebab bo takiego dania w Szczecinie jeszcze nie było. Z biegiem czasu pomyślimy na pewno o innych nowościach.
hot°: Zawsze jak sam zamawiam kebaba, to mam chwilowy dylemat czy wybrać w bułce czy w rollo? Jak to wygląda z waszej perspektywy? Co formę podania wybierają najczęściej wasi klienci? I może jeszcze – jaki poziom ostrości sosu jest najbardziej zamawiany?
To zależy od apetytu. Do klasycznego kebaba w bułce dajemy 120 gram mięska i jest to idealna lekka przekąska. Bardziej głodnym klientom polecamy rollo lub kebaba na talerzu gdzie dajemy 150 gram mięska. Najchętniej wybieranym przez klientów daniem jest kebab w bułce, ale pozostałe opcje czyli rollo, box i danie na talerzu również mają wielu fanów
hot°: Jak do Was trafić i w jakich godzinach jesteście otwarci? Czy szykujecie jakieś promocje czy ofertę typu lunch time?
Znajdujemy się na ulicy Wojska Polskiego 3, vis a vis kultowego kina Pionier. Jesteśmy otwarci codziennie od godziny 11 do 21 a w piątek i sobotę do 22. Jeśli chodzi o promocję to właśnie zaczynamy happy hours - 10% zniżki codziennie od 19 do zamknięcia oraz 10% zniżki dla studentów. Mamy też konkursy które można znaleźć na naszej stronie na fb.
hot°: Czy chcielibyście dodać coś na koniec? Zostawiamy Wam pole do popisu:)
Serdecznie zapraszamy wszystkich którzy cenią dobry smak i jakość. Oryginalne, idealne połączenie składników, świeżość i lekkość. Kult Kebab to coś więcej niż zwykły kebab!
Hot Poleca ten lokal!
Kult Kebab
ul.Wojska Polskiego 3
www.kultkebab.pl
www.facebook.com/kultkebab