Najpopularniejsze dania Perseusza!
Nadszedł październik, a wraz z nim najnowsze wydanie Hot Magazine. Pogoda za oknem powoli przestaje rozpieszczać, warto zatem pomyśleć o tym jak poprawić sobie humor podczas jesiennej szarugi. Jedzenie od zawsze było dobrym sposobem na polepszenie samopoczucia. Perseusz jest miejscem, w którym każde danie i pizza robione jest z południowym duchem. Perseusz nie tylko zaspokoi Wasz głód fizyczny, ale też sprawi, że poczujecie się jak nad brzegiem morza śródziemnego. Jeśli brakuje Wam odrobiny słońca, odnajdziecie je w tutejszych daniach!
Rozmawiamy z właścicielem Perseusza, Aleksandrem Wiluszem, który zdradził nam kilka sekretów dotyczących serwowanej u nich kuchni.
Czym chcecie się wyróżniać na tle innych szczecińskich lokali? Jakiej kuchni możemy u Was spróbować?
Perseusz jest już rozpoznawalną marką dostarczającą najlepsze włoskie pizze i oryginalne dania kuchni śródziemnomorskiej, posiadamy ponad trzy tysiące stałych klientów a mimo tego zachowujemy atmosferę, małej rodzinnej restauracji.
Czy można u Was spróbować potraw sezonowych? Wasza karta jest stała czy zmienia się w zależności od pory roku?
Mamy stałą kartę, uwielbianą przez naszych klientów, ale nie boimy się nowości w tym również dań sezonowych. Jesień przed nami więc przygotowujemy się na dania i pizzę z dynią, jednocześnie w menu znajdziemy potrawy, które przypomną lato.
Przywiązujecie dużą wagę do jakości składników z jakich powstają Wasze dania. Macie jakieś sprawdzone miejsca w których się zaopatrujecie?
Nasze produkty są dostarczane z wielu miejsc. Opieramy się na lokalnych producentach, również rzemieślniczych, ekologicznych ale również na zaprzyjaźnionej włoskiej firmie, która sprowadza składniki bezpośrednio dla nas. Oprócz tego osobiście przywożę wyjątkowe, ekskluzywne produkty z zagranicznych podróży.
Wymieńcie trzy najpopularniejsze dania, które są u Was zamawiane.
Lato należało do nowości. Sałatka Andromeda (z gorgonzolą, melonem, żurawiną i orzechami) stała się niekwestionowanych przebojem. Pizza Prometeusz to kolejna niebanalna nowość, która okazała się hitem. Ostatni na podium – Makaron Kraken, czarny makaron z krewetkami z suszonymi pomidorami, żaden fan owoców morza nie przejdzie obok niego obojętnie!
Wasze wegańskie menu jest naprawdę imponujące? Które z tych dań chcielibyście nam szczególnie polecić?
Tak, mamy już kilka wyśmienitych pozycji wegańskich, i cały czas pracujemy nad kolejnymi. Możemy polecić każde z naszych wegańskich dań, również dla nie-wegan – nie poczujecie żadnej różnicy!
Czego możemy Wam życzyć na zakończenie naszej rozmowy? :)
Życzcie Perseuszowi natchnienia, inspiracji i sił by dalej mógł rozwijać lokalny rynek gastronomiczny!
ul. Rostocka 110A
tel. 690 517 721
www.perseusz-szczecin.pl
www.fb.com/PerseuszRistorante/
Komentarze
Brak komentarzy.