Nowe miejsca na ulicach Szczecina - Grudniowe nowości

30.11.2016 0 komentarzy
Autor: Dawid Korniak, Zdjęcia: Archiwum Miejsc

Jeszcze miesiąc temu pisałem, że za chwilę święta. Listopad zleciał naprawdę szybko i stało się: nadszedł grudzień, prawie wszędzie słychać „Last Christmas”, w każdym sklepie widzimy dekoracje świąteczne, a na ulicach częściej spotykamy Mikołaja, niż znajomą nam osobę. Niemniej jednak grudzień ku naszemu zdziwieniu przyniósł nam kolejną porcję nowych miejsc, o których warto wam wspomnieć. Czy styczeń będzie podobny? Trzymamy za to kciuki! Tymczasem z okazji świąt życzymy wszystkim nowym miejscom samych sukcesów na szczecińskim rynku.

 

 

Pizza Pasta i Basta 
Pizza Pasta i Basta, to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Szczecina. Jest to pizzeria serwująca pizzę neapolitańską oraz świeże makarony. Pizza przyrządzana jest wyłącznie z oryginalnych włoskich produktów. Sekretem ciasta jest fakt, że dojrzewa ono przez 24 godziny, a całość przygotowywana jest wg. neapolitańskiej receptury. Opinie klientów na facebooku pozwalają twierdzić, że Pizza Pasta i Basta może stać się najlepszą pizzerią w mieście! W ofercie także sałatki, desery, a także napoje. Całe menu znajdziecie na ich fanpage.
ul. Klonowica 11a
tel. 91 439 50 00
www.facebook.com/PizzaPastaiBasta/

 

 

 

The CHEFS - Around the world 
The Chefs to kolaboracja dwóch utytułowanych i doświadczonych Szefów Kuchni, rodzimego Krzysztofa Łosiewicza, odpowiedzialnego za smak w szczecińskiej "Białej Trufli" oraz Marcina Chmiela. Obydwoje postanowili wyrwać się z eleganckich fine dinning-owych restauracji i zmienić wizerunek szczecińskiego Street Foodu. The Chefs - Around The World, to przede wszystkim uliczne dania z różnych zakątków świata, które mają pokazać, że na kebabie i burgerach świat się nie kończy i poza nimi jest jeszcze wiele fascynujących doznań kulinarnych.
al. Niepodległości 29 i 1/2
www.facebook.com/thechefsaroundtheworld/

 

 

 

Perseusz 
Na Warszewie działa już nowa restauracja Perseusz Ristorante, która oferuje w swoim menu dania hiszpańskie, włoskie oraz greckie. W menu znajdziecie m.in. risotto z szafranem, włoskie pesto, greckie gyros, czy focaccię. Jak zapowiadają właściciele: „potrawy serwowane przez szefa kuchni mają najwierniej oddawać śródziemnomorskie smaki, by jedzenie stało się doświadczaniem całej kultury ciepłych krajów”. Kiedy odwiedzicie Perseusza, to koniecznie dajcie nam znać – czy odwiedzając to miejsce wyczuwacie klimat Morza Śródziemnego!
ul. Rostocka 110A
tel. 690 517 721
www.facebook.com/PerseuszRistorante/

 

 

 

Winecenter
Wine Center to nie tylko sklep z winem. Zakres ich działalności obejmuje import wina, handel winem oraz branżowe profesjonalne szkolenia. Jako nieliczni na rynku posiadają dostęp do wszystkich unikatowych roczników Grand Vin z regionu Bordeaux i Burgundii, sprowadzanych bezpośrednio z Francji. W ich zasobach znajdują się także najbardziej cenione wina z winnic włoskich, austriackich, czy amerykańskich. Winecenter to miejsce idealne zarówno dla nabywcy detalicznego, jak i właścicieli sklepów, hoteli, restauracji czy firm cateringowych.
ul. Księcia Bogusława 37
tel. 882 190 130
www.facebook.com/winecenterpl

 

 

 


Zakręcona Kawiarenka
Zakręcona Kawiarenka, to miejsce, które zostało otwarte w listopadzie. Jest to w 100% bezglutenowa pracownia zdrowych wypieków artystycznych bez alergenów. Stawiają na wysoką jakość produktów, przy sztuczności wynoszącej zero - innymi słowy: sama natura! Zakręcona Kawiarenka posiada certyfikat Menu bez Glutenu. W menu znajdziecie m.in. oryginalne francuskie makaroniki, ciasteczkowe lizaki, cupcake, bezy, torty, muffiny, american chip cookies oraz pieczywo. Zakręcona Kawiarenka, to również zamówienia na specjalne życzenie klienta.
al. Papieża Jana Pawła II 23/1
tel. 603 127 323
www.facebook.com/zakreconakawiarenka/
www.zakreconakawiarenka.pl/

 

 

 

Botanic Restaurant & Café
Restauracja Botanic została otwarta w nowo powstałej kamienicy, przy ulicy Krzywoustego 14. Menu lokalu będzie bazować na świeżych, regionalnych składnikach, dlatego częściowo będzie ono zmienne - zgodnie z panującym sezonem. Zatem: kuchnia europejska z dodatkiem regionalnych produktów. Oprócz stałej karty codziennie będzie można spróbować tu wyjątkowych lunchy inspirowanych daniami z całego świata. W chwili pisania artykułu brakowało nam większej ilości informacji, ale z pewnością już teraz znajdziecie je na ich facebooku.
ul. Krzywoustego 14
tel. 733 111 140
www.facebook.com/botanicrestaurant

 

 

 

Roll'n go 
„Roll’n go, to pierwszy w Szczecinie street food oferujący gotowe rolki sushi w praktycznej i wygodnej formie „do ręki“ . To alternatywa dla popularnych barów typu fast food. W Roll’n go zjesz jednocześnie szybko i zdrowo. Nie musisz czekać na przygotowanie swojej ulubionej rolki, to ona czeka na Ciebie przygotowywana na bieżąco, z najwyższej jakości, świeżych produktów”. W ten sposób właściciele opisują swój nowo powstały lokal. Więcej informacji na temat Roll’n go oraz ich menu znajdziecie na facebooku.
al. Wojska Polskiego 20
www.facebook.com/rollngoszczecin/

 

 

 

Felix Chicken
Felix Chicken istnieje od 2001 roku na terenie całej Polski. Teraz ich lokal powstanie również w Szczecinie. Ich priorytety, to przede wszystkim najwyższa jakość oraz doskonały smak. "Sekret tkwi w unikalnej marynacie stworzonej z kilkudziesięciu przypraw o zawsze takiej samej proporcji. Specjalnie stworzona panierka oraz odpowiedni proces obróbki pozwala uzyskać wyjątkowo chrupiącego kurczaka". W menu znajdziecie zestawy ze skrzydełkami, polędwiczkami oraz nóżkami kurczaka. Ponadto kubełki, kanapki, sałatki oraz zestawy na szybko.
Plac Zgody 1/b
www.facebook.com/FelixChickenSzczecin/

 

 

Komentarze

Komentarze

Brak komentarzy.

Nie ponosimy odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach i opiniach publikowanych przez Czytelników niniejszego serwisu. Publikowane komentarze są tylko i wyłącznie prywatymi opiniamii użytkowników serwisu. Zachowujemy oryginalną pisownię nadesłanych komentarzy.