Nowe miejsca na ulicach Szczecina - Przełom roku!
Wraz z Nowym Rokiem, mamy dla Was kilka ciekawych propozycji, które warte są waszej uwagi. A zatem przechodząc do wyliczeń: w ostatnim czasie otworzyły się ciekawe punkty szybkiego jedzenia: Gastrobar oraz Makarun. trwa inwazja gastronomiczna na Stare Miasto w postaci trzech kolejnych restauracji: Pył i Mąka, Izumi Sushi oraz Plenty Restaurant. Oczywiście to nie wszystko a patrząc po tempie otwierania nowych miejsc w ostatnim czasie, jesteśmy pełni nadziei co do gastronomicznego 2016 roku. Pamiętajcie o postanowieniach noworocznych – może tak rajd po wszystkich nowych lokalach a potem dieta do wiosny? ;)
Gastrobar
Bar szybkiej obsługi otworzył się przy przystankach linii autobusowych w Szczecinie, przy placu Rodła. Jak zapowiadają na swoim facebooku: „Wyselekcjonowane odmiany ziemniaków, wysokiej jakości produkty i czynnik ludzki z pasją sprawią, że będziecie wracali często!”. Serwują lunche oraz kawy. W tym miejscu możecie również kupić frytki belgijskie. Gastrobar jest otwarty w dni powszednie, od godziny 10 do 17.
ul. Pl. Rodła
tel. 881 391 969
www.facebook.com/gastrobar.przyprzystanku
Pył i Mąka
Ich motto to: „Przyjdź i spróbuj jak smakuje Twój znak zodiaku...”. Brzmi intrygująco, prawda? Jak zapowiadają – takiej naleśnikarni w Szczecinie jeszcze nie było. Na miejscu będzie można najeść się do syta, a do tego posłuchać muzyki na żywo. Lokal czynny od godziny 12: poniedziałek – sobota, a w niedzielę od 13. W swojej ofercie Pył i Mąka mają: tak zwane naleśniki wytrawne (uwaga, nie na słodko!), zapiekane, wegetariańskie, na słodko, ale także tagliatelle naleśnikowe!
ul. Osiek 1
tel. 793 250 664
www.facebook.com/pylimaka
Izumi Sushi
Nasze Stare Miasto powoli robi się prawdziwym sercem sushi w Szczecinie. Po sukcesach restauracji w Warszawie (cztery takie miejsca), postanowiono otworzyć pierwszy lokal poza stolicą. Dobrym dla naszego miasta jest fakt, iż właśnie takie miejsce powstało w Szczecinie. W menu znajdziecie m.in. przekąski, różnego rodzaju sashimi, makarony, zupy, sałatki, dania główne oraz oczywiście duży wybór sushi. Właściciele przewidzieli również dostawy do domu.
ul. Mała Odrzańska 19
tel. 664 100 044
www.facebook.com/izumisushiszczecin
Makarun
Makarun otworzył się na samym początku grudnia 2015 roku. Miejsce to da Wam kolejną możliwość zjedzenia czegoś na szybko. Tak jak domyślacie się po nazwie - chodzi o makaron. Serwowany ma być makaron al dente, ze świeżymi warzywami oraz sosami. Właściciele: „Jeżeli żyjecie, w biegu, nie macie czasu na przesiadywanie w restauracjach, a może jesteście bardzo głodni i chcecie zjeść coś na szybko (…),nie czekając długo wyjdziecie z pożywnym i pysznym makaronowym boxem.”.
ul. Plac Kościuszki / Krzywoustego 59E
tel. 515 776 740
www.facebook.com/makarunszczecin
Pizzeria Stopiątka Express Szczecin
Stopiątek de facto jest w Polsce dwadzieścia. Jedna powstała również w Szczecinie, w CH Kupiec. Pizzeria otwarta codziennie do 23, a w piątki i soboty do 1 w nocy! W menu znajdziecie sałatki, makarony, przekąski, dania obiadowe oraz oczywiście pizza. Dla głodomorów stopiątka przewiduje giganty oraz… większe giganty, czyli 60 cm!
ul. Krzywoustego 9-10
tel. 600 607 105
www.facebook.com/105szczecin
Plenty Restaurant & Apartments
Plenty, to apartamenty oraz restauracja, usytuowane w części Starego Miasta. Projekt hotelu oraz części żywieniowej stanowią „spójną koncepcję nowoczesnej elegancji, funkcjonalności oraz wysokiej jakości materiałów”. Restauracja posiada nieduże menu, ale obfitujące w bardzo ciekawe połączenia smakowe. Znajdziecie tutaj filet mignion, kaczkę z sosem calvados, sałatki z granatem czy makaron z kasztanami...
ul. Rynek Sienny 1
tel. 606 728 093
www.facebook.com/plentyrest
Bistro & Bar Ooh La La
W Szczecinie przy ul. Rayskiego (na odcinku pomiędzy placem Grunwaldzkim, a Deptakiem Bogusława) powstało nowe bistro & bar o nazwie Ooh La La. Jak mówią, ich atutami są: nietypowe menu, genialne cocktaile i przyjazne ceny! Lokal czynny pon.-czw.: 10-22, w piątki i soboty do północy, natomiast w niedzielę od 14 do 22. Właściciele przewidzieli: Dla Pań - sałatki, tarte flambee lub pieczone kasztany; dla Panów - steki serwowane na kamieniu lawowym czy golonka pieczona na piwie. Menu „Bistro & Bar Ooh La La”, to efekt wielu podróży kulinarnych w miejsca, które choć od lat widnieją na mapach turystycznych Europy – nie wszystkim są znane.
ul. Rayskiego 23/1
tel. 690 919 159
https://www.facebook.com/oohlalaszczecin/?fref=ts
Komentarze
Brak komentarzy.