Perseusz Nowości
Perseusz jest miejscem, w którym każde danie i pizza robione jest z południowym duchem. Perseusz nie tylko zaspokoi Wasz głód fizyczny ale też, sprawi, że poczujecie się jak nad brzegiem morza śródziemnego. Odwiedzamy tą pyszną pizzerię po raz kolejny, zawsze z przyjemnością!
hot°: Każdy nasz wywiad to dużo nowości w życiu Perseusza. A zatem co ciekawego ostatnio wymyśliliście?
Dawno nie rozmawialiśmy bo ostatnie wydarzenia, tak jak wszystkim, dały nam mocno w kość. Od lutego, wszystkie wolne siły Perseusza, skierowaliśmy na pomoc naszym sąsiadom ze wschodu, kilka osób znalazło u nas nie tylko tymczasową pracę, ale również schronienie. Jest nam bardzo miło poinformować, że mogli już w miarę bezpiecznie wrócić do swoich domów, część z nich postanowiło jednak zostać tu na dłużej i zasiliło nas w naszym kulinarnym przedsięwizęciu.
Teraz przygotowujemy się na nowe wyzwania. Noce są coraz dłuższe a możliwe niedostatki w energii mogą skutkować częściowym zaciemnieniem miast. Perseusz przygotował 500 odblaskowych opasek, które rozeszły się błyskawicznie. Mamy nadzieję, że ta mała błyskotka poprawi trochę bezpieczeństwo na warszewskich wzgórzach.
hot°: Tradycyjne pytanie, ale chyba zawsze aktualne, bo co roku pojawiają się nowi odbiorcy a wcześniejszym nie zaszkodzi przypomnieć… Dlaczego warto zamawiać jedzenie w Perseuszu? Co Was wyróżnia?
Perseusz działa w Szczecinie już od ponad 6 lat, w tym czasie staliśmy się lokalnym pizzowych hegemonem, jeżeli wierzyć zapewnieniom naszych klientów, to mamy najlepszą włoską (nie neapolitańską) pizzę w Szczecinie. Niezmiennie, najwyższej jakości składniki i śródziemnomorski duch, który czuwa nad Perseuszem.
hot°: Co jakiś czas w Waszym menu pojawiają się nowości. Co na jesień warto zamawiać czy przynajmniej spróbować nowego w Perseuszu?
U nas każdy miłośnik włoskiej kuchni znajdzie coś dla siebie, cały czas eksperymentujemy, mieszamy klasyki z nowoczesną kuchnią i szukamy inspiracji na całym świecie. Niedawno wprowadzone egzotyczne frytki ze słodkich ziemniaków zdobyły serca małych klientów. Wyrafinowani smakosze zachwycili się pizzą francuską, z nutą trufli.
hot°: Jak wygląda obecnie zamawianie jedzenia na dowóz? Macie dowóz już od dawna w ofecie, ale cały czas ulepszacie szczegóły. Jak to wygląda obecnie?
Dostawa jest jedną z najbardziej skomplikowanych rzeczy, którą restauracja musi robić. Zajmujemy się tym już od dość dawna ale nie ma miesiąca, w którym nie musimy czegoś poprawić. Elektryczne pojazdy, podgrzewane torby, motocykl z zamontowanym kufrem, zaawansowane aplikacje i si która pomaga ustalić optymalną trasę...
Używamy wielu środków, które dobieramy do aktualnych potrzeb. Średni czas dostawy od momentu zamówienia wyniósł w ostatnim miesiącu 34 minuty. Pobiliśmy nasz własny rekord przy rekordowej (od zakończenia pandemii) ilości zamówień.
hot°: Na koniec kilka słów o wybranych daniach – w końcu jedzenie odgrywa główną rolę w życiu Perseusza i … naszym 😉. Poprosimy o trzy obowiązkowe dania, które koniecznie trzeba spróbować…
Niezmiennie: legendarna Pasta Nord, pikantna i pełna włoskich produktów: gorgonzoli, prosciutto crudo, grana padano. Najbardziej włoska ze wszystkich: pizza Parma, lub francuska nowość czyli Pizza Francuska o intensywnym aromacie trufli.
hot°: Na Waszej stronie znalazłem E-kiosk. Na czym polega jego idea?
E-kiosk powstał w czasie najbardziej restrykcyjnego lockdownu, dostarczaliśmy wtedy do zamkniętych na kwarantannach ludzi artykuły pierwszej potrzeby, po zniesieniu obostrzeń przekształciliśmy go w mały e-ryneczek, w którym nasi klienci mogą kupić najlepsze włoskie produkty.
hot°: Jakie macie plany na najbliższe miesiące?
Przed nami kolejne wyzwania, nie wiemy z której strony nadejdą ale staramy się być na nie gotowi. Niedługo ruszamy w kolejną podróż na południe, z której mamy zamiar przywieźć nowe inspiracje. Spotkamy się między też z ludźmi, którzy zajmują się robotyzacją obsługi kelnerskiej, zobaczymy czy jest to coś dla nas.
Perseusz Ristorante
ul. Rostocka 110A
tel. 690 517 721
www.facebook.com/perseuszristorante
www.instagram.com/perseusz.szczecin
Komentarze
Brak komentarzy.