Pizza pasta Marco Polo
W naszym mieście jest kilka punktów na gastronomicznej mapie, które bezapelacyjnie wpisują się na stałe w krajobraz Szczecina. Jednym z takich właśnie miejsc jest istniejąca od blisko 20 lat pizzeria Marco Polo. Wszystko zaczęło się od pierwszej restauracji na placu Kościuszki. Potem powstawały kolejne filie, a obecnie czynnych jest pięć lokali. My skupimy się na tej najstarszej, która przeszła ostatnio remontową metamorfozę. Wydaje się, że nie ma w Szczecinie osoby, która by choć raz nie jadła Pizzy z Marco Polo. Ten włoski placek w kilkudziesięciu wydaniach, to tylko część smacznych pozycji w Menu tego popularnego miejsca. W celu poznania najnowszych planów restauracji udaliśmy się do źródła i o szczegóły wypytaliśmy jednego z właścicieli.
Panie Rafale, proszę nam opowiedzieć, jak to jest prowadzić jedną z najstarszych pizzerii w Szczecinie?
Trudne pytanie, bo uświadamia mi ono miarę upływającego czasu. Nasz pierwszy lokal powstał 1999 r. i właśnie kończy 20 lat. Lat, w których na naszej pizzy wychowaliśmy kilka pokoleń Szczecinian.
Jak wiemy, gastronomiczny świat to nie jest łatwy kawałek chleba. Czy ciężko było się utrzymać przez te wszystkie lata?
Zgadza się, rynek gastronomiczny nie należy do najłatwiejszych. W ostatnich latach mocno ewoluował. Mimo że Polacy coraz częściej stołują się na mieście i nasza branża jest rozwojowa to ogromna konkurencja sprawia, że coraz trudniej jest utrzymać się na rynku. Oczywiście dla klientów to dobrze, mają zróżnicowaną ofertę gastronomiczną , a restauracje konkurują ze sobą na różnorodne promocje aby pozyskać klienta.
Jakie plany na najbliższe miesiące przewiduje Marco Polo. Zamierzacie wprowadzić jakieś nowości w Waszym menu, czy jakoś zaskoczyć Waszych fanów z okazji remontu restauracji?
Z początkiem września otworzyliśmy nasz flagowy lokal na placu Kościuszki po gruntownym remoncie, zmieniła się cała aranżacja Sali oraz układ baru. Z tej okazji wprowadziliśmy nowe dania do naszej karty menu. Będzie można spróbować przepysznego kremu z pomidorów z mozzarelą czy grillowanego łososia w sosie szpinakowym, a także szaszłyki z kurczaka na szparagach. Wprowadziliśmy ponadto całkowicie nową kartę z drinkami i koktajlami. Również posiadamy szeroką ofertę promocyjną z dostawą do domu, w której można znaleźć nowe pizze w atrakcyjnych cenach.
Załóżmy, że w Szczecinie jednak jest ktoś taki, kto nigdy nie odwiedził Pizzerii. Proszę podać nazwę potrawy czy flagowej pizzy, którą bezapelacyjnie trzeba u Was spróbować?
Nasz oferta jest bardzo szeroka i każdy na pewno znajdzie coś pysznego dla siebie. Ja poleciłbym pizze Prosciutto z szynką parmeńską i świeżą rukolą lub spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie z brokułami. Jak rozumiem, teraz czas na odświeżenie pozostałych restauracji? Tak w naszych planach jest systematyczne odświeżenie i podnoszenie jakości w pozostałych naszych lokalach.
Pl Kościuszki
tel. 914893939
www.pizza.szczecin.pl
www.marcopolo.szczecin.pl
Komentarze
Brak komentarzy.