Przedstawiamy Wam Krowarzywa
Przedstawiamy Wam 🐮🍀 Krowarzywa - polską sieć restauracji podającą wegański street food, który od niedawna funkcjonuje w naszym mieście. Chcąc zapoznać Was z tym zdrowym i smacznym miejscem, przygotowaliśmy specjalny wywiad z Ewą Balcerzak – Menadżerką Krowarzywa w Szczecinie.
--------------------------------------------------
Wiemy, że otwarcie lokalu zasłynęło niemałym rozgłosem. Co wpłynęło na tak duże zainteresowanie i jak oceniacie swoje pierwsze dni w Szczecinie?
Wydaje się, że duży rozgłos zyskaliśmy ze względu na dużą rozpoznawalność Krowarzywa w Szczecinie. Wiele osób, które pojawiły się u nas w tych dniach znała nas z innych miast i jak to określali "jest w nas zakochana".
Skoro to miłość, to trudno przepuścić taką szansę, by wszamać burgerka w swoim rodzinnym mieście. Trudno mówić też o bestsellerach. Oferta była na tyle różnorodna, że każdy znalazł coś dla siebie, od burgera, przez wrapy i kebsa, po sałatki.
W zasadzie największym bestsellerem okazała się domowa lemoniada, którą przygotowujemy na miejscu. Tak jak pokochał ją nowy zespół Krowarzywa, tak samo i nasi goście.
--------------------------------------------------
Kilka słów o początkach i idei Krowarzywa jako sieci restauracji. Do kogo kierują Państwo swoją ofertę?
Krowarzywa zrodziła się z pasji dwóch przyjaciół: Krzysztofa i Huberta. Wymarzyli sobie małą knajpkę, w której sami będą mogli szybko i etycznie zjeść – zatopić zęby w pysznych roślinnych burgerach, przygotowywanych po swojemu: na miejscu, ze świeżych składników, serwowanych w solidnych porcjach i w przystępnych cenach. I tak właśnie powstała Krowarzywa.
Od początku istnienia Krowarzywa miały być zdrowszą alternatywą szybkiego jedzenia. Świetnie zagrało to w 2013 w Warszawie i stąd pomysł, by nie tylko tutaj ludzie mogli cieszyć się ze smaku naszych produktów.
Nasi klienci to w większości osoby, które na co dzień jedzą mięso, a nasze produkty traktują jako zdrową i smaczną odmianę.
Przychodzą do nas studenci i uczniowie, pracownicy firm, rodzice z dziećmi a także osoby starsze. Szczecin bardzo długo na nas czekał, ale mamy nadzieję, że było warto.
--------------------------------------------------
Co dobrego możemy zjeść w lokalach Krowarzywa? Jakie promocje pomagają przyciągnąć klientów?
Nasze menu jest krótkie, ale stworzone tak żeby każdy znalazł swój ulubiony smak. Cieciorex, Jaglanex, Tofex, Tempeh, Vegan Pastrami, Beyond Burger, każda z pozycji jest
naprawdę warta uwagi.
Wiele osób dziwi się natomiast, że nasze burgery są wypchane po brzegi i mają produkty, od których czuć płynącą świeżość. To wszystko dzięki lokalnym dostawcom, a także własnym przepisom przygotowania składników.
Korzystamy tylko z naturalnych składników, a nasze dania pieczemy bez użycia oleju. Co miesiąc mamy nowy Smak Miesiąca, a więc nawet jeśli wypróbuje się już wszystkie kombinacje burgerów i sosów z ulubionymi dodatkami, zawsze jest po co wracać.
Cały czas pilnujemy też żeby nasze ceny były konkurencyjne. Mięsożercy mogą nie zdawać sobie z tego sprawy, ale produkty wegańskie zwykle są dużo droższe od tych mięsnych.
--------------------------------------------------
Wiemy że Krowarzywa bierze udział w inicjatywach prospołecznych. W co dokładnie angażowaliście się do tej pory?
Promujemy weganizm i dbamy o środowisko. Wielokrotnie angażowaliśmy się w różnorodne lokalne akcje i zbiórki mające pomagać zwierzętom i nie tylko.Współpracujemy ze Stowarzyszeniem Otwarte Klatki, co roku bierzemy udział w Świątecznym Stole Pajacyka i Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy.
W tym roku, podczas pandemii koronawiruwsa zorganizowaliśmy akcję #burgerdlamedyka, w ramach której dostarczyliśmy posiłki dla setek pracowników służby zdrowia walczących z pandemią.
--------------------------------------------------
Czy możemy zamówić burgera z Krowarzywa do domu?
W chwili kiedy będziemy pewni, że możemy zagwarantować najlepszą możliwą jakość naszych dań w dostawie, na pewno nasi klienci się o tym dowiedzą – wiemy, jak ważna jest w dzisiejszych czasach możliwość zamówienia jedzenia z dostawą do domu.
Od 30 lipca prawdopodobnie rozpoczniemy dostawy do biur w godzinach od 11:00 do 15:00. Nie chcemy tutaj niczego przyspieszać. Wdrażamy się we własnym tempie, przywiązując szczególną wagę do jakości naszych dań.
Na ten moment, zapraszamy Szczecinian do naszego lokalu. Jesteśmy po lockdownie i wszyscy są spragnieni bycia na zewnątrz. Myślimy, że atmosfera naszego miejsca większości przypadnie bardzo do gustu.
--------------------------------------------------
Co najbardziej cieszy Was w Szczecinie?
Jest wiele rzeczy, ale chyba najbardziej moment, w którym po ugryzieniu dania widzimy uśmiech i potrząsanie głowy klientów.
Do tego tekst w stylu: "to jest naprawdę smaczne!". Takie sytuacje sprawiają, że mamy ogromna motywację do tego, by dalej serwować jak najlepsze potrawy. Czujemy się wtedy spełnieni. Dołożymy też wszelkich starań, by było tak dalej!
--------------------------------------------------
Kilka słów dla naszych czytelników?
Będą to na pewno słowa podziękowania.Wiele osób wsparło nas podczas akcji "Krowarzywa dla Szczecina". To wsparcie czuć dalej, bo gdyby można było wielu gości po prostu by nas wyściskało za to że jesteśmy i co robimy.
My czujemy to podobnie. Napędzamy się tą dobrocią i z niej naprawdę będą płynąć dobre rzeczy.
Przepraszamy też wszystkich tych, którzy w pierwszym tygodniu musieli dłużej poczekać na swoje zamówienia.
Pomimo pomocy dwóch kucharzy z warszawskich lokali, po prostu nie byliśmy w stanie realizować zamówień szybciej w momencie kolejek poza lokal. Teraz już jest nieco spokojniej i mamy nadzieję, że standard 15 minut będzie w znaczącej części dnia zachowany. Jeszcze raz - Szczecin - jesteście Wielcy
Dziękujemy za rozmowę
--------------------------------------------------
Komentarze
Brak komentarzy.