Restauracja Paprykarz
Restauracja Paprykarz specjalizuje się w rybach i owocach morza. Ich kuchnia zorientowana jest na jakość oraz świeżość, codziennie rano dostarczane są świeże owoce morza oraz ryby. W menu Paprykarza znajdziecie m.in. niesamowite ostrygi, w dwóch odsłonach – na lodzie oraz na gorąco, ponadto: pyszne kalmary (baby) z grilla, krewetki, mule czy ośmiornicę. Paprykarz Fish market to miejsce, gdzie pasja do gotowania w połączeniu z wysoką jakością produktów sprawia, że każda wizyta będzie nowym doświadczeniem kulinarnym.
hot°: Otworzyliście się kilka miesięcy temu, jak oceniacie miniony czas? Czy kuchnia Paprykarza zdążyła już podbić serca i podniebienia szczecinian?
Nie nam oceniać czy zdobyliśmy serca i podniebienia szczecinian, jednak chcielibyśmy podziękować wszystkim, za zaufanie jakim nas obdarzają i motywują nas do poszerzania naszych horyzontów.
hot°: Czym chcecie wyróżniać się na tle innych miejsc? Jakie są wasze największe atuty? Patrząc subiektywnie oczywiście…
Naszym największym atutem jest oryginalny wystrój oraz niepowtarzalny klimat. Wyróżnia nas otwarta kuchnia oraz przemiła obsługa, której zależy na zadowoleniu gości.
Każdego gościa częstujemy kanapką z Paprykarzem wyrabianym zgodnie z oryginalną recepturą. Jest on jedyny w swoim rodzaju i właśnie dlatego, że cieszy się tak ogromną popularnością wprowadziliśmy go na stałe do naszej karty!
hot°: Co znajdziemy w waszej karcie dań? Do kogo adresowana jest wasza kuchnia?
Nasza kuchnia, poprzez ścisły, określony profil skierowana jest do miłośników ryb i owoców morza. Staramy się, aby w naszej ofercie były produkty sezonowe oraz takie, których goście nie znajdą na co dzień w karcie. Dzięki temu mamy za sobą cieszące się dużą popularnością festiwale muli oraz ostryg.
Dodatkowo, na bieżąco przygotowujemy przepyszne zupy dnia, a wśród nich bezkonkurencyjny faworyt - flaczki z kalmarów baby.
hot°: Restauracja Paprykarz szczyci się promocją lokalnych smaków. Jak to wygląda w praktyce?
Aktualnie w ofercie mamy ryby z gospodarstwa rybackiego Zielenica. Są to najwyższej jakości pstrąg oraz jesiotr. W najbliższym czasie chcemy rozwinąć naszą ofertę i zaproponować naszym gościom potrawy oparte o smaki regionu zachodniopomorskiego.
Pragniemy zaprezentować ryby z morza Bałtyckiego, Zalewu Szczecińskiego oraz jeziora Miedwie. Nie chcemy zdradzać za dużo, ale specjalnie uchylimy rąbka tajemnicy i już teraz zapraszamy wszystkich do spróbowania tatara ze śledzia bałtyckiego z kiszonym ogórkiem kołobrzeskim.
hot°: Poprosimy o polecenie trzech dań, które koniecznie trzeba spróbować - będąc waszym gościem…
Oprócz wspomnianego Paprykarza, obowiązkowe pozycje to ostrygi fine de claire, które sprowadzamy ze stolicy ostryg Bretanii. Ostrygi poławiane są z wody morskiej a następnie przenoszone do płytkich zbiorników z czystą słoną wodą bogatą w algi, dzięki czemu oczyszczone są z piasku i mułu.
Niezwykłym uznaniem cieszą się grillowane kalmary baby podawane z domowym pieczywem i sałatką. Ponadto polecamy spróbować bardzo aromatyczne risotto cytrynowe z owocami morza i parmezanem.
hot°: Styczeń to tradycyjnie miesiąc wszelakich planów. Jakie zatem macie restauracyjne plany i marzenia na 2018 rok?
Naszym planem na 2018 rok to udoskonalanie naszej kuchni, szukanie inspiracji i tworzenie potraw które zadowolą podniebienia naszych gości
Aleja Papieża Jana Pawła II 42
tel. 91 433 22 33
www.paprykarz.com.pl
www.facebook.com/paprykarz.fishmarket