Wiosna razem z Perseuszem
Przyszedł marzec. Pogoda za oknem powoli zaczyna rozpieszczać, warto zatem pomyśleć o tym gdzie wybrać się na dobrą pizze. W Szczecinie w okolicach Warszewa znajdziecie pizze, która nigdy nie zawodzi. To Pizzeria Perseusz - miejsce w którym każde danie robione jest z dokładnością i południowym duchem. Wysokie oceny nie wzięły się z niczego, bo zjecie tam rewelacyjną pizzę i inne włoskie dania. W dzisiejszym wywiadzie wraz z właścicielem Perseusza, Aleksandrem Wiluszem, rozmawiamy między innymi o wiosennych nowościach i polecanych daniach.
Dzień Dobry na początku marca, na chwilę przed nadejściem wiosny. Co tam nowego słychać u Perseusza?
Perseusz nie ustaje w wysiłkach by zadowolić naszych gości. Przygotowujemy nowy ogródek który będzie jeszcze wygodniejszy i większy, tak by pomieścić wszystkich chętnych, którzy będą chcieli nas odwiedzić gdy nadejdą cieplejsze dni. Odświeżyliśmy również nasze menu, zarówno pizze jak i makarony będą „takie same” ale nowocześniejsze.
Co dobrego polecisz naszym Czytelnikom do zjedzenia w marcu? Poprosimy o trzy propozycje …
Marzec to początek wiosny, w Polsce bywa on jednak bardzo chłodny. Na rozgrzanie polecamy naszą legendarną i pikantną Pastę Nord. Do naszego menu trafiła też klasyczna włoska pizza Marinara. Jeżeli ktoś szuka lżejszych potraw to nasza sycąca, słodko-wytrawna sałatka Andromeda na pewno mile go zaskoczy.
Co jakiś czas w Waszym menu pojawiają się nowości. Co nowego warto spróbować w Perseuszu?
Oprócz wspomnianej Marinary, zmieniliśmy skład niektórych naszych pizz. Speck smakuje teraz bardziej południowo. Wszystkie nasze makarony mają teraz nowocześniejszą formę.
W swojej ofercie macie również potrawy wegetariańskie. Jakie dania polecasz?
Mamy nie tylko dania wegetariańskie ale również wegańskie. Wśród naszych wegańskich bestsellerów króluje Grecki Gulasz. To aromatyczne danie jest dosłownie rozchwytywane, i to nie tylko przez zadeklarowanych wegan!
Co jakiś czas odpoczywasz od intensywnej, codziennej pracy w gastronomi, jeżdżąc na wakacje (i słusznie!) Czy przywiozłeś z ostatniej wyprawy jakieś nowe inspiracje smakowe?
Praca w gastronomii nie ma granic. Tym razem udałem się w kulinarną podróż do bardziej dzikich i tropikalnych rejonów. Możecie liczyć, że Perseusz zaskoczy Was już niedługo egzotycznymi wariantami śródziemnomorskich potraw. Obserwujcie naszego facebooka by być na bieżąco!
Jak wygląda obecnie zamawianie jedzenia na dowóz? Macie dowóz już od dawna w ofecie, ale cały czas ulepszacie szczegóły. Jak to wygląda obecnie?
Nasze know-how dowozów jest tajne ;) nie zdradzimy szczegółów, ale zapewniamy, że jest szybciej, gorącej i bardziej „bezprzewodowo”.
Dane do kontaktu:
Ul. Rostocka 110A
tel. 690 517 721
www.facebook.com/perseuszristorante