4 pizze z Perseusza
Ostatnio mieliśmy okazję uczestniczyć w degustacji czterech rodzajów pizzy w szczecińskiej pizzerii Perseusz Ristorante. Były to dwie popularne pizze (broccoli i espania) oraz dwa nowe, oryginalne smaki - pizza z burakami oraz truflowa pizza, która łączyła w sobie smak trufli i mięsa. Degustacja ta pozwoliła nam na poznanie różnorodności smaków i składników, jakie oferuje ta pizzeria. Była to dla nas też dobra okazja, aby spróbować czegoś nowego.
Pizza Imperiale: To jest prawdziwa uczta dla podniebienia. Mozzarella jest kremowa i delikatna, a ser owczy daje głębi smaku. Czerwona cebula i pieczone buraki są idealnie skarmelizowane i doskonale komponują się z kremowym sosem balsamicznym. Rukola i cebula dodają lekkości do pizzy, co czyni ją idealną dla osób, które lubią różnorodność smaków.
Pizza Broccoli: Ta pizza jest pełna warzyw, które są świeże i chrupiące. Kurczak jest delikatny a karmelizowana cebula dodaje lekkości. Sos biały z ziołami jest doskonały i idealnie komponuje się z wszystkimi składnikami. Jest to idealna pizza dla osób, które chcą zjeść coś zdrowego a zarazem pysznego.
Pizza Truflowa: To jest ciekawe połączenie trufli i mięsa, które daje unikalny smak i aromat. Trufle są delikatne i lekko specyficzne w smaku, ale to nie zarzut, tylko komplement. Mięso jest świeże i chrupiące, dając idealną równowagę smaku. Ten rodzaj pizzy jest idealny dla osób, które cenią sobie wyrafinowane smaki.
Pizza Espania: Ta pizza jest pełna smaku i ciepła. Kukurydza i papryka jalapeno dają potrzebną ostrość, a salami pepperoni jest delikatne i nadaje wyrazistego smaku. Sos pomidorowy dobrze skomponuje się z wszystkimi składnikami. Jest to idealna pizza dla osób, które lubią ostre i wyraziste smaki.
Podsumowując: każda z tych pizz jest wyjątkowa i cieszy smakiem, składniki są ciekawie dobrane, a sosy idealnie skomponowane. Wszystkie pizze są godne polecenia, przez swój unikalny smak i skład.
Perseusz Ristorante
Ul. Rostocka 110A
tel. 690 517 721
www.facebook.com/perseuszristorante