Bostońskie Historie: W Bostonie w maju jak w raju!
Czy wyczekujecie - tak jak my - tych ciepłych, długich i słonecznych dni?. Romantycznych wieczorów w doborowym towarzystwie przy pobudzającej muzyce i pysznych, fenomenalnych drinkach?. Właśnie, właśnie… W tym numerze Hota zapraszamy Was do przeczytania rozmowy odnośnie letnich drinków, które skosztować będzie można w Bostonie. Wykwalifikowana obsługa barmańska wyczaruje dla Was coś naprawdę zaskakującego. Ponad to standardowo zadamy klika pytań odnośnie tego co nowego i ciekawego wydarzy się w majowym Bostonie.
hot°: Jak minął Wam poprzedni miesiąc? Jaka impreza kwietniowa wygrała w waszym rankingu?
Kwiecień był zacny z racji świąt, ludzie wczuli się w klimat, wystrój i nastrój panujący w lokalu w tym czasie. Później z każdą kolejną imprezą było już tylko lepiej. Zdecydowanie jest to widać w naszych galeriach ze zdjęciami, że wszystkim osobom odwiedzającym w tym czasie Boston zdecydowanie się podobało!!
hot°: Tradycyjnie zdradźcie naszym Czytelnikom co planujecie zorganizować w maju?
Maj jak wiadomo to czas grillowania, czas w którym większość z nas już na dobre wybudziła się z zimowego snu i czas zacząć imprezować na poważnie. Będziemy organizować grilla z Bostońską ekipą najprawdopodobniej 3 maja(niedziela) lub tydzień później 10maja ale o wszystkim dokładnie poinformujemy Was na facebook'u.
W maju ruszamy z projektem o którym opowiadałem w poprzednim numerze mianowicie wraz z Fundacją Szansa dla Niewidomych szykujemy „kurs” barmański dla osób niewidomych i nie do widzących plus pojawią się na pewno nasze imprezy cykliczne.
hot°: Jak zapowiedzieliśmy we wstępie, w maju porozmawiamy trochę o drinkach. A zatem jakie świeże produkty będą królowały w majowych drinkach? W końcu maj…
Chciałoby się powiedzieć maj to czas jaj no ale to już było... także jaja zastępujemy pierwszymi świeżymi owocami , które będą pojawiać się coraz częściej na naszym barze a w okresie letnim. W końcu nic nie smakuje tak dobrze jak koktajle na świeżych owocach :)
hot°: Skądinąd słyszałam o waszym drinku z Monte. Uchylcie rąbka tajemnicy co to takiego?
Drinki z produktami tego typu to drinki domowe Domowego Barmana, który czaruje i miesza smaki dostępne w domu. Monte przypadł jednak do gustu kilku naszym gościom i od czasu do czasu pojawia się na naszym barze po to, żeby zaskoczyć innych i pokazać, że smaków i inspiracji na coś nietypowego jest cała masa. Drink na monte to nic innego jak drinka na popularnym deserku dla dzieci i nie tylko, który wzbogacamy alkoholem i kilkoma tajemnymi nutami, ale o tym co w nim jest dokładnie warto przekonać się osobiście w Bostonie :)
hot°: Zdradźcie proszę przepis na drinka, którym można zaskoczyć gości podczas majowego grillowania? Czy w ogóle można połączyć grill i drinki bez szkody dla żołądka?
Żołądek przy grillowaniu i piciu to jeszcze daje radę. Gorzej z wątrobą, która dostaje porządnego kopniaka...oczywiścieprzez grilla (śmiech!) Smażone i „kopcone” jej nie służy, dlatego trzeba się wspomagać i niwelować te smaki alkoholem i orzeźwiającymi drineczkami. Nie będę wymyślał nic niezwykłego raczej podpowiem co ja lubię wypić przy grillu.
Z alkoholi wysokoprocentowych warto spróbować „rudą” ze świeżym ogórkiem, cytryną i 7up'em a to wszystko na kruszonym lodzie. Jeżeli natomiast nie przepadacie za smakiem ogórka w drinie, to może warto żołądek i wątrobę wspomóc ziółkami co za tym idzie zmieszać wódkę miętową z wodą gazowaną, ćwiartką limonki i dodać kilka listków bazylii i to również podać na kruszonym lodzie. Myślę, że to 2 najprostsze i najszybsze smaki, które sprawdzą się przy grillu.
hot°: Pora na nasze, klasyczne pytanie, jak wygląda w maju sytuacja Domowego Barmana? Jak rozwija się wasz projekt?
Kalendarz Barmana już powoli pęka w szwach... mamy naprawdę dużo pracy i sporo wyjazdów, szkoleń i imprez na których się pojawimy. W samym maju mamy wesela, festiwal we Włocławku na którym będziemy obsługiwać VIP'ów i kilka innych imprez. Dodatkowo projekt z Fundacją i pomoc osobom niewidzącym. Kolejne miesiące to rozwój, rozwój i rozwój a w międzyczasie oczywiście praca przy imprezach. Pojawimy się w Jastrzębiej Górze na festiwalu whisky, ale tam jako uczestnicy, a wakacyjnie w trakcie naszych wyjazdów będziemy kręcić materiał do kolejnej płyty...
Ehh dużo pracy przed nami uwierzcie!! W drugiej połowie roku zobaczycie kolejne efekty naszej pracy i niesamowitych działań Domowego Barmana. Śledźcie nas na fan page'u oraz na stronach Domowego Barmana i party.expert
hot°: Wiemy, że co roku na początku sezonu letniego organizujecie grilla, czy w tym roku też będzie? W jakim miejscu? Czy czytelnicy Hota mogą czuć się mile widziani ?
Oczywiście, przybywajcie jak najliczniej!. Im więcej nas będzie tym lepsza szykuje się zabawa i after party. Grillowanie odbywać się będzie najprawdopodobniej tak jak w zeszłym roku w okolicach Głębokiego na którejś z polan, szczegóły pojawią się niebawem na fan page'u Bostonu, Domowego Barmana i całej ekipy więc warto być z nami w kontakcie.
Na facebook'u również będą podane dokładne informacje jak impreza ma przebiegać, jakie są plany, propozycje etc. Jedno jest pewne jeżeli tylko pogoda dopisze(a już z „Nią” negocjujemy) to „choć bunkrów nie będzie, to i tak będzie zaje***ie :) Trzymajcie kciuki!! Pozdrawiamy wszystkich czytelników Hot Magazine i cała redakcję.