Kuchnia
Najnowsze

Evomed – nowa jakość w podstawowej opiece zdrowotn...
Czytaj więcej

Bloco Pomerania – rytm, pasja i energia samby w Sz...
Czytaj więcej

Czym kierować się przy wyborze adwokata?
Czytaj więcej

Pekińskie pierożki w Markthalle Neun
Czytaj więcej

Premiera „Czarodziejskiego fletu” w Operze na Zamk...
Czytaj więcej

Teufelsberg – street art na Diabelskiej Górze
Czytaj więcej

Fresh Gelato Everyday to więcej niż kawiarnia
Czytaj więcej

Ubrania od „Dialog”
Czytaj więcej

Restauracja Aramia Podzamcze w 2018 roku!
Czytaj więcej
Polub nasz fanpage

Hot przekąski na Sylwestra!
W grudniowym cyklu „Gotuj z Hotem”, oczywiście do naszych propozycji przebojowo wdarły się dwa przepisy sylwestrowe. Oba są bardzo smaczne i proste, w końcu na Sylwestra mamy...

Nowy rok z Wielka Cocktail Shisha Bar
To z pewnością wielki plus, że w naszym mieście mamy duży wybór nietuzinkowych lokali, do których możemy wybrać się by zaznać trochę relaksu i wyluzować po obowiązkach dnia co...

Holiday Szczecin – kompletna imprezowa marka!
Od kilku miesięcy w Szczecinie prężnie rozkręca się nowa imprezowa marka, która poszerza nam horyzonty na zabawę. Dokładniej mówiąc daje nam szanse na przygotowanie planu oraz...

Party Place! Domówka poza domem!
Z pewnością nie ma takiej osoby, która by choć raz w życiu nie organizowałaby jakiejś imprezy, choćby urodzin czy domówki. Wielu z nas porywało się również na to, by zrobić im...

Listopadowe przygody z dynią!
W listopadzie cyklu „Gotuj z Hotem”, na naszych gazetowych łamach, a potem - mamy taką nadzieję - na waszych stołach, króluje oczywiście dynia!. Jej popularność wiąże się oczy...

Grzegorz Mierzwa - kucharz z pasją
Przedstawiamy Państwu sylwetkę Pana Grzegorza Mierzwy, który jest z zamiłowania i z zawodu kucharzem. Nie byle jakim kucharzem, bo z tytułami i konkretną praktyką w Europie. P...

Ten wyjątkowy Restaurant Week…
Restaurant Week to chyba największe, najpopularniejsze i najważniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. Prawdziwy festiwal najlepszych restauracji, w którym macie szansę uczestn...

Qrnik – zdrowe i pyszne!
W cyklu naszych gastronomicznych artykułów bardzo często odwiedzamy nowe miejsca. Tym razem jednak postanowiliśmy skupić się na lokalu, który w Szczecinie istnieje od zarania...

Pizzeria Da Grasso zaprasza!
Nie da się ukryć, że Szczecinianie przepadają za pizzą, zresztą ja sam jestem jej wielkim fanem. W naszym mieście możemy delektować się tym daniem w naprawdę wielu wydaniach i...

Śniadanie miejskie z Pawłem Marczakiem
W ubiegłym miesiącu gościłam na magicznym śniadaniu, u niezwykle ciekawego człowieka. Paweł Marczak to „druid” naszych czasów. Mówi o sobie, że jest joginem z poprzednich wcie...

Październikowe nowości gastronomiczne
Coraz krótsze dni zwiastują nam, że wkraczamy pełną parą w miesiące jesienne, co powoduje, że dużo chętniej odwiedzamy różnego rodzaju punkty gastronomiczne. My jak zawsze sta...

Październik to grzyby i gruszki
W październikowym cyklu „Gotuj z Hotem”, przedstawiamy Wam dwa proste przepisy, zawierające charakterystyczne dla tego miesiąca dodatki jak gruszki czy grzyby. Żeby zachować o...

Liczi Bistro
Zaciekawiła nas nazwa pewnego bistro i postanowiliśmy tam zajrzeć. Na miejscu okazało się, że to całkiem ciekawe miejsce. Industrialny klimat, mnóstwo aromatów i dość duża ilo...

Amaretti Caffe, odrobina Włoch w Szczecinie
Miałam niedawno przyjemność odwiedzić nową miejscówkę z branży gastronomicznej, mieszczącą się przy ulicy Śląskiej 51. Jest to ka-wiarnio - lodziarnia o dźwięcznej nazwie Amar...

Slow Chef – catering robiony z pasją!
Od dłuższego czasu obserwujemy tendencję do coraz większego dbania o piękną sylwetkę i lepsze zdrowie. Uprawiamy sport kilka razy w tygodniu, biegamy w maratonach, ćwiczymy jo...

Shisha na Deptaku
W ostatnim czasie w Szczecinie otwiera się dużo nowych lokali gastronomicznych i aby sprostać konkurencji miejsce musi być przemyślane i z pewnością wyróżniające się na tle in...

Wrześniowe knedle i angielskie ciasto crumble
We wrześniu, pora na kolejny odcinek naszego cyklu „Gotuj z Hotem”, tym razem bierzemy się za sezonowe wrześniowe owoce, którą są podstawą do dwóch legendarnych dań: polskich...

Wrześniowe nowości gastronomiczne
Wakacje, wakacje i po wakacjach. Wracamy już powoli do czynności dnia codziennego. Szczecin również zaczyna oddychać nieco chłodniejszym powietrzem. Jak przystało na duże mias...

Wrześniowe nowości gastronomiczne
Wakacje, wakacje i po wakacjach. Wracamy już powoli do czynności dnia codziennego. Szczecin również zaczyna oddychać nieco chłodniejszym powietrzem. Jak przystało na duże mias...

Śniadanie Miejskie z profesorem PUM Jerzym Sieńko
W pewne sierpniowe, sobotnie przedpołudnie gościłam na śniadaniu u Jerzego Sieńko, profesora PUM w Szczecinie. Śniadanie bardzo ciekawe, opatrzone wieloma opowieściami o podró...