Kuchnia
Najnowsze

Evomed – nowa jakość w podstawowej opiece zdrowotn...
Czytaj więcej

Bloco Pomerania – rytm, pasja i energia samby w Sz...
Czytaj więcej

Czym kierować się przy wyborze adwokata?
Czytaj więcej

Pekińskie pierożki w Markthalle Neun
Czytaj więcej

Premiera „Czarodziejskiego fletu” w Operze na Zamk...
Czytaj więcej

Teufelsberg – street art na Diabelskiej Górze
Czytaj więcej

Fresh Gelato Everyday to więcej niż kawiarnia
Czytaj więcej

Ubrania od „Dialog”
Czytaj więcej

Restauracja Aramia Podzamcze w 2018 roku!
Czytaj więcej
Polub nasz fanpage

Kuchenny Szczecin: Niemieckie przysmaki na ulicach Szczecina
Mimo bliskości Szczecina do Niemiec czasami miałoby się ochotę na zjedzenie czegoś od naszych zachodnich sąsiadów bez opuszczania miasta. Z pomocą przychodzi Bratwurst Brother...

Bostońskie Historie: Pół roku za nami ale wakacje przed nami!
Kolejny artykuł z cyklu bostońskie historie, będzie dotyczył oczywiście planów na wakacje, ale będzie również małą wyprawą w czasie i podsumowaniem minionego półrocza. Niestet...

Vege Szczecin: Życie, które wspiera życie, czyli słów kilka o wegebiotykach i frutogurtach.
W kolejnym odcinku naszego cyklu Vege Szczecin, zajmiemy się tematem probiotyków czyli bakterii zamieszkujących nasz przewód układu pokarmowego. Są odpowiedzialne za wchłanian...

Nowe miejsca na ulicach Szczecina - wrześniowe nowości
Spacerując po wakacjach ulicami naszego miasta zauważam, ze podczas tych dwóch miesięcy mieszkańcy Szczecina nie próżnowali. Miasto pełne jest nowych inicjatyw i lokali, które...

Nowe miejsca na ulicach Szczecina - wrześniowe nowości
Spacerując po wakacjach ulicami naszego miasta zauważam, ze podczas tych dwóch miesięcy mieszkańcy Szczecina nie próżnowali. Miasto pełne jest nowych inicjatyw i lokali, które...

Kuchenny Szczecin: Tomasz Wójcikowski – szef kuchni z Piwnicy Kany.
Makaron domowej roboty podawany z sosem carbonara bez śmietany na samych żółtkach, hamburgery z pysznego mięsa wołowego w bułce własnego wypieku, hot dog z paróweczką i bułką...

Słodkości na poprawę humoru!
Wakacje się skończyły a lato 2015 odejdzie do krainy wspomnień pod koniec września. Smutne? … e tam, za rok będzie kolejne lato, a póki co można zafundować sobie odpowiednią d...

Boston nigdy nie zwalnia tempa!
Zapraszamy do pierwszego, powakacyjnego spotkania z ekipą z Bostonu. Wrześniowy wywiad, będzie wprowadzeniem do zaczynającego się właśnie w tym miesiącu sezonu gastronomiczneg...

Vege Szczecin: Kotlety z trawy
Jako weganka często jestem pytana czym zastępuje mięso. Chodzi tu zarówno o kwestie dostarczania białka jak i po prostu walory smakowe. Jeśli mowa o białku, pisałam o tym w in...

Nowe Miejsca: Listopad
Październik każdy z nas uwielbia, zwłaszcza jak jest zimno i pada deszcz. Na szczęście odtrutką na takie okoliczności przyrody, może być na przykład odwiedzanie nowych lokali...

Kuchenny Szczecin: Naucz się gotować w Kulinarnym Atelier!
Od jakiegoś czasu szczeciński rynek gastronomiczny zaczyna się naprawdę rozkręcać. Powstają nowe lokale, sklepy z różnorodną ofertą i ciekawe inicjatywy. Hot Magazine oraz nas...

Vege Szczecin: Przepis na dynie i jesienne chłody
Za oknem co raz zimniej, a dni coraz krótsze, ale na pewno nie mogę powiedzieć, że jest szaro. I choć kolorowych liści już nie dużo, to właśnie zaczyna się sezon na dynie. Co...

Kuchenny Szczecin: Prawdziwy chleb od „Piekarzy”
Od jakiegoś czasu szczeciński rynek gastronomiczny zaczyna się naprawdę rozkręcać. Powstają nowe lokale, sklepy z różnorodną ofertą i ciekawe inicjatywy. Hot Magazine oraz nas...

Kuchenny Szczecin: Prawdziwy chleb od „Piekarzy”
Od jakiegoś czasu szczeciński rynek gastronomiczny zaczyna się naprawdę rozkręcać. Powstają nowe lokale, sklepy z różnorodną ofertą i ciekawe inicjatywy. Hot Magazine oraz nas...

Kuchenny Szczecin: Restauracja Paladin z Bulwarów Chrobrego
Restauracja Paladin to nowo otwarte miejsce na szczecińskim Bulwarze Chrobrego. Specjalizuje się w kuchni włoskiej oraz w daniach nawiązujących do „nadmorskiego” charakteru Sz...

Listopadowe nowości
Wow, w listopadzie prawdziwy boom lokalowy!. Otworzyło się albo przymierza do otworzenia ponad 9 lokali!. W tym kilka konkretnych nowości: w końcu zjemy pierwsze w Szczecinie...

Vege Szczecin: Na święta - Vege Club Amar!
Powoli sklepowe witryny i reklamy przypominają nam o świętach. Dla tych którzy przeżywają je w tradycji swojej wiary i dla tych, dla których jest to po prostu czas wolny. Bo p...

Nowości: Jestę HOPSTERę – czyli nowy szczeciński brand piwny
Hopster jest nowym szczecińskim brandem, który powoli wkracza na rynek. Ze słowem Hopster wiąże się cała kampania marketingowa marki, a także historia. Celem jest zaspokojenie...

Justyna Wichlińska: domowe metody na przeziębienie
Okres jesienno-zimowy, to czas przeziębieniowy. Jak zatem domowymi sposobami uchronić organizm przed wirusami? Przede wszystkim polecam zwiększyć w diecie podaż cynku, który z...

Bostońskie Historie
Kolejny już w tym roku cykl „Bostońskie Historie”, powstał oczywiście we współpracy z menagerem lokalu – Wojtkiem Polatą. Nasz mistrz ma ponad dziesięć lat doświadczenia w pra...